کیوان الچیان در نشست خبری بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران (14 تا 17 اردیبهشت) به مباحث مختلفی از جمله وضعیت سن بلوغ جنسی، عقلی و اقتصادی در کشورمان اشاره کرد و اظهار داشت: سن بلوغ جنسی در کشور ما در دختران 11 و نیم و در پسران 13 و نیم سال است و سن عقلی نیز بین دختران و پسران از 15 تا 17 سال صورت میگیرد ولی بلوغ اقتصادی در کشور ما 27 سالگی به بعد است.
عضو هیئت مدیره انجمن پزشکان متخصص داخلی ایران در توضیح بیشتر عنوان کرد: بنابراین بین بلوغ جنسی تا بلوغ اقتصادی یک فاصله زیادی رخ میدهد که این فاصله طولانی باعث بیماریهای مختلفی از جمله بیماریهای روحی و روانی میشود که شایعترین آن افسردگی است به طوری که 23 درصد دانشجویان کشورمان دچار افسردگی هستند در حالی که این افراد جزو جامعه هدفدار کشور نیز به حساب میآیند.
الچیان در ادامه به افزایش بیرویه مصرف دخانیات و مواد شبه مخدر از جمله اکس و گل در بین جوانان و دانشجویان ابراز تأسف کرد و گفت: یکی از مهمترین عوارض این موادها اضمحلال مغز و بیماریهای اعصاب و روان است.
وی همچنین به مصرف بیرویه و نادرست غذاهای فستفودی و فاصله گرفتن از غذاهای سنتی اشاره کرد و گفت: مصرف چربی و نمک در بین جوانانمان افزایش یافته و متعاقباً میزان فشار خون را نیز افزایش میدهد. حتی بررسی شده است بچههایی که رد سن 2 سالگی مواد قندی بیشتری مصرف میکنند استعداد به شیوع دیابت بیشتری خواهند داشت.
الچیان همچنین با پرداختن به موضوع الکل در کشورمان گفت: نشان داده شده است 10 درصد کاهش مصرف الکل منجر به بهبود زندگی و کاهش بیماری افراد میشود.
مردم حتماً احیای قلبی را یاد بگیرند وی در ادامه با اشاره به اینکه ایران کشوری بلاخیز است و قالب حوادث طبیعی مانند زلزله، سیل و... در کشور ما رخ میدهد به ضرورت فراگیری آموزشهای احیای قلبی توسط مردم و متخصصان تأکید کرد و گفت: یکی از برنامههای مهم بیست و هفتمین کنگره متخصصان داخلی برگزاری پنلها و آموزشهای احیای پیشرفته قلبی به پزشکان و همچنین مردم است.
عضو هیئت مدیره انجمن متخصصان ایران در ادامه توضیحات خود افزود: شاید در مواقعی که افراد نیازمند اورژانس دارند آمبولانسها در مدت مشخصی بر سر بالین حاضر شوند ولی مهمتر از آن این است که مردم خود احیای قبلی را فرا بگیرند و علم امروز میگوید احیای قبلی باید بیشتر ماساژ قلب باشد نه تنفس مصنوعی بنابر این در زمان احیا افراد تا میتوانند بیش از 100 بار فرد دچار مشکل قلبی را ماساژ و احیای قلبی کنند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت آموزهای خودمراقبتی گفت: اگر خودمراقبتی نداشته باشیم ایمنی افراد پایین میآید در آن زمان حتی بیماریهای یمانند سل که به سمت ریشهکنی آن پیش رفتیم دوباره شیوع آن افزایش مییابد زیرا پائین آمدن سطح ایمنی بدن باعث میشود سطح کنترلها سختتر شود.
*علت مرگهای قلبی در کشور این عضو هیئت مدیره انجمن متخصصان داخلی کشور در توضیح علت افزایش مرگهای ناگهانی و قلبی علیالخصوص در بین ورزشکاران توضیح داد: این مسئله را باید قبول کنیم که بسیاری افراد جامعهمان دچار مشکلات خفیف قلبی هستند که با یک استرس و یا اختلال باعث مشکلات قلبی برای آنان میشود و از آن بدتر این است که افراد میخواهند ورزش کنند در حالی که سیر همین ورزش دچار مشکل قلبی میشوند.
الچیان با انتقاد از باشگاههای ورزشی که فاقد پزشک هستند، گفت: افراد علاقمند به ورزش باید حتماً تستهای ورزش را انجام دهند و این در حالی است که مشاهده میکنیم خانوادهها کودکان را به باشگاهاهیی میفرستند که پزشک ندارد.
* علت مرگ تریاکیها وی در ادامه با تشریح معضلی در افراد جامعه و کسانی که تریاک مصرف میکنند، گفت: ما هم اکنون آمار بسیار زیادی در بیمارستانها علت مسمومیت با سرب داریم و این سرب در بدن کسانی مشاهده میشود که تریاکهای نامرغوب مصرف کردند و علت این سرب نیز آن است که در تریاکهای نامرغوب از جمله روغن سوخته ماشین نیز به کار گرفته می شود که این باعث عوارض و حتی مگر افراد خواهد شد.
الچیان در ادامه با انتقاد از تبلیغ کالاهای آسیب رسان پفک و چیپش در رسانههای دیداری و شنیداری به کمبود ویتامین دی در بین جوانان تا پیران و همچنین کمبود آهن و اسیدفولیک و در نهایت کم تحرکی و افزایش بیماریهای قلبی و عروقی اشاره کرد و گفت: با وجود آنکه بهترین آجیلها را در کشورمان داریم ولی متاسفانه به این محصولات نمک اضافه میکنیم که درست نیست.
وی در خاتمه به اهمیت عشق خانواده که رکن اساسی سلامت کشور به حساب میآید اشاره کرد و افزود: احیای درست پزشک خانواده از شیوع بیماریها جلوگیری میکند و اجرای درست یعنی هر پزشکی در سطح رده خود فعالیت کند و همه جامعه پزشکی درگیر پزشک خانواده شوند و ارجاعات بیماران فقط به بیمارستانهای دولتی و مطبهای خاص خلاصه نشود بنابراین برای اجرای پزشک مناسب خانواده به چهار مؤلفه مدیریت، برنامهریزی، اجرا و نظارت مناسب نیاز داریم.
آموزش احیای قلبی و تنفس مصنوعی
یکی از مهمترین اقدامات طی کمک های اولیه برای نجات یک زندگی انجام احیای قلبی همراه با تنفس مصنوعی است.متاسفانه هنگامی که شاهد وقایع دلخراشی هستیم مردم به دلیل بی اطلاعی از نحوه انجام این کار و یا به دلیل دستپاچه شدن نمی توانند اقدام درست و به موقعی انجام دهند و لذا آموزش این اقدام حیاتی را لازم دیدیم شاید نجات بخش زندگی هموطنان عزیزمان گردد.
احیای قلبی 11 مرحله را شامل می شود :
1.هنگامی که با فرد حادثه دیده مواجه میشوید بررسی کنید که آیا پاسخ میدهد؟او را به آهستگی تکان دهید و فریاد بزنید “خوب هستید؟”.
2.با اورژانس(شماره تلفن 115) تماس بگیرید و درخواست آمبولانس کنید. ( یا اینکه از کسی بخواهید این کار را انجام دهد).
3.سومین اقدام درخواست کمک می باشد،از کسانی که می توانند کمک کنند درخواست کنید.
 
درخواست کمک
4.بیمار را آهسته به پشت بچرخانید.
 
5.راه هوایی را باز کنید و وضعیت تنفسی را بررسی نمایید ، پیشانی را به عقب و چانه را بالا بکشید ،وضعیت تنفس را با نگاه کردن،گوش کردن صدای تنفس و احساس کردن تنفس برای سه تا پنج ثانیه بررسی کنید و اگر تنفس نداشت وارد مرحله ششم شوید.
 
پیشانی را به عقب و چانه را بالا بکشید
6.دو نفس عمیق بدهید،پیشانی را عقب و چانه را بالا ببرید ، سوراخ های بینی را با دو انگشت ببندید و دهان خود را محکم اطراف دهان بیمار قرار دهید (مانند تصویر زیر) ، دو تنفس عمیق برای 1 تا 1.5 ثانیه بدهید.
 
دو تنفس عمیق برای 1 تا 1.5 ثانیه بدهید
7.نبض را در همان سمت گردن که قرار گرفته اید لمس کنید.حدود 10 ثانیه را به این کار اختصاص دهید.
 
نبض را لمس کنید
8.برای ماساژ قلبی ، محل دقیق گذاشتن دست بر روی سینه را پیدا کنید.(دو انگشت بالاتر از محلی که آخرین دنده ها به هم می رسند) ، قسمت پایین کف دست را روی محل مشخص شده قرار دهید و دست دیگر را مانند شکل روی دست اول قرار دهید. توجه کنید که انگشتان شما نباید با سینه در تماس باشند (فقط قسمت انتهایی کف دست).
 
محل دقیق گذاشتن دست بر روی سینه را پیدا کنید
9.در حالیکه بازوهای شما عمود بر قفسه سینه بیمار هستند 15 بار قفسه سینه را طوری فشار دهید که با هربار فشار،قفسه سینه 3 تا 5 سانتی متر به داخل فرو رود (بر حسب جثه).
 
بار قفسه سینه را طوری فشار دهید که با هربار فشار،قفسه سینه 3 تا 5 سانتی متر به داخل فرو رود
10.مجددا دو تنفس عمیق مانند حالت قبل بدهید. 11.پانزده (15) ماساژ قلبی و دو تنفس را به صورت ذکر شده تکرار کنید (برای 4 دور کامل). بعد از چهار دور ماساژ قلبی و تنفس مصنوعی،یک دقیقه وقت دارید تا نبض را چک کنید.اگر وجود نداشت،دو تنفس عمیق بدهید و دوباره ماساژ قلبی را تکرار کنید.
عملیات احیای قلبی را آنقدر ادامه دهید که : الف) بیمار نبض و تنفس عادی را آغاز کند ب)بیمار را به مرکز درمانی برسانید
در فاصله رساندن بیمار به مرکز درمانی نگذارید بیش از 4 دقیقه وقفه در عملیات احیا ایجاد شود.
|