شماره خبر: 13489
تاريخ انتشار خبر: 13/02/1389 تعداد دفعات
مشاهده خبر: 7270
مرتبه تا کنون
چاپ
ارسال ياهو
با عضويت در
فهرست خبری سایت همه روزه آخرین اخبار و اطلاعات به روز رسانی سایت را در
پست الکترونیک خود مطالعه فرمایید
کلیک
کنید.
ويتامين K و كاهش خطر ابتلا به سرطان
همه ما امروزه به نقش ويتامينها در حفظ سلامت بدن واقف هستيم و هرروز نيز برميزان تحقيقاتي كه نقش اين مواد حياتي را دربدن پررنگتر ميكند، افزوده ميشود. پس ميتوان با داشتن يك رژيم غذايي مناسب و سرشار از ويتامين از بروز بسياري از بيماريها پيشگيري كرد.
محققان در تحقيقاتي تازه دريافتهاند افرادي كه از مواد غذايي حاوي ويتامين K بيشتر استفاده ميكنند، به انواع سرطانها بخصوص سرطان ريه و پروستات كمتر مبتلا شده يا كمتر بر اثر سرطان ميميرند.
مطالعات نشان داده ارتباط مستقيمي ميان مصرف اين ويتامين و كاهش ابتلا به سرطان وجود دارد؛ هرچند چگونگي اين ارتباط به درستي شناخته نشده است، اما پژوهشگران اميدوارند دلايل قابل قبولي را در مطالعات بعدي ارائه كنند.
ويتامين K به 2 شكل طبيعي وجود دارد. يكي ويتامينPhylloquinone) K1)است كه به مقادير زياد در سبزيهاي سبزرنگ يافت ميشود و همچنين در روغنهاي گياهي مثل روغن كانولا و ... نيز وجود دارد و ديگري ويتامينMenaquinone) K2) كه در موادي مثل گوشت و پنير يافت ميشود. اين نتايج از مطالعاتي كه روي 24340 آلماني در گروه 35 تا 64 سال انجام شده به دست آمده است.
طي اين مطالعات كه يك دهه به طول انجاميد، 458 نفر از 1755 نفر كه مبتلا به سرطانهاي سينه، روده بزرگ، پروستات و ريه بودند، فوت شدند.
در اين مطالعات مشخص شد يكچهارم از افرادي كه بالاترين مقدار ويتامين K را دريافت كردهاند، 28 درصد كمتر به سرطان دچار شدهاند و يكچهارم از مردان و زنان مستعد به ابتلا كه مقادير كمتري از اين ويتامين را دريافت كردهاند، بيشتر در معرض ابتلا قرار گرفتهاند.
يكچهارم ديگر از مطالعهشوندگان كه حداقل ويتامين K2 را دريافت كردهاند، 6/2 درصد بيشتر از افرادي كه مقادير بيشتر را دريافت كردهاند به انواع سرطان دچار شدهاند. البته 6/1درصد از افراد اين ويتامين را به صورت طبيعي و از مواد غذايي دريافت كردهاند.
براساس اين تحقيقات، هنوز چگونگي ارتباط اين دو نوع ويتامين با كاهش سرطان مشخص نشده است و معلوم نيست اين ويتامين چگونه در كاهش ابتلا به سرطان موثر است، بنابراين اعلام نتيجه قطعي و نياز به تحقيقات و مطالعات بيشتري دارد.
به هرحال مشخص شدكه مصرف هرچه بيشتر ويتامين K2 خطر ابتلا به سرطان ريه را كه از بيمارهاي خاص افراد سيگاري است، كم ميكند و همچنين مصرف اين ويتامين خطر مبتلا شدن به سرطان پروستات را نيز كاهش ميدهد. افرادي كه ميزان پاييني از اين ويتامين را دريافت كردهاند 8/0 درصد بيشتر به سرطان پروستات و ريه مبتلا شدند.
محققان مشاهده كردند ويتامين K از رشد سلولهاي سرطاني جلوگيري ميكند و همچنين ميتواند ازApoptosis (بيمارياي كه در آن سلولها، خودشان را از ميان ميبرند) نيز جلوگيري كند؛ اما اينكه چگونه چنين كاري را ميكند هم مشخص نيست.
در تحقيقات آينده، محققان درصددند با اندازهگيري مقدار ويتامين K در خون، بويژه در افراد مستعد به ابتلا، بتوانند سرطان را پيشبيني كنند.
به توصيه پژوهشگران، مقداردريافت اين ويتامين براي مردان 120 ميكروگرم و براي زنان 90 ميكروگرم در روز است. پس ضروري است به توصيه پژوهشگران كه در نتيجه سالها مطالعه و تحقيق به دست آمده، شيوه تغذيه خود را تغيير داده و بيشتر از مواد غذايي طبيعي مثل ميوهها و سبزيها و لبنيات براي پيشگيري از بيماريها استفاده كنيم تا سلامت را براي خود و افراد خانواده به ارمغان بياوريم.