شماره خبر: 461
تاريخ انتشار خبر:
ام دی ماه سال
هجری شمسي تعداد دفعات مشاهده خبر: 1843
مرتبه تا کنون
ترفند تبليغي اسرائيل براي تشويق آمريکا جهت حمله به ايران
ايران، آلمان نازي جديد و محمود احمدينژاد، يك هيتلر جديد است؛ اين همان چيزي است كه مقامات اسرائيلي، دستكم در چند ماهه اخير براي ترغيب آمريكا و متحدانشان براي حمله به ايران انجام دادهاند و اگر بخواهيم به گزارشهاي اخير رسانهها اعتماد كنيم، بايد بگوييم كه آنها در اين راه موفق بودهاند. در اين زمينه بايد گفت، ديكچني در كاخ سفيد در تلاش براي طرحريزي حمله به ايران است.
به گزارش سرويس بينالملل «بازتاب» به نقل از سايت خبري تحليلي «کانترپانچ»، جاناتان کوک روزنامهنگار ساکن ناصره در تحليلي از اهداف و رفتارهاي اسرائيل عليه ايران و يهوديان ايراني آورده است: به تازگي «بنيامين نتانياهو»، رهبر حزب اپوزيسيون اسرائيل گفته است: ما به سال 1938 بازگشتهايم و ايران آلمان شده است. احمدي نژاد هم به دنبال هولوكاستي ديگر عليه كشور يهودي است.
چند هفته پيش نيز سازمان اطلاعاتي ارتش اسرائيل، در ادامه روندي كه از دهه 1990 آغاز شده است، ادعا كرد: ايران تنها يك سال با دستيابي به بمب اتم فاصله دارد كه اين نشان ميدهد نتانياهو، تنها كسي نيست كه ادعاهاي اغراقآميز را درباره ايران مطرح ميكند، چرا كه شيمون پرز، اهود اولمرت و ديگران نيز به نوبه خود، ادعاهاي مشابهي را مطرح كردهاند.
اما اگر ايران واقعا آلمان نازي و احمدينژاد، هيتلري است كه آماده نسلكشي يهوديان است، پس چرا هماكنون حدود 25 هزار يهودي در آرامش كامل در ايران زندگي ميكنند و به رغم درخواستهاي پيدرپي اسرائيل و يهوديان آمريكايي، تمايلي به ترك ايران ندارند؟ بنيان اين ادعاهاي اسرائيل، ترغيب متحدانش براي حمله به ايران است، به ويژه با اظهارات بوش درباره دفاع از استراتژيهايش در عراق و اينكه هنوز هم ايران را تهديدي براي حذف اسرائيل در نقشه ميداند.
اين افسانهها زماني با سرعت بيشتري منتشر شد كه دو سال پيش، در ترجمه سخنان احمدينژاد، اشتباهاتي رخ داد. كارشناسان زبان فارسي تأييد كردهاند كه رئيسجمهور ايران، به هيچ روي منظوري براي حذف اسرائيل از نقشه نداشته و تنها در حال نقل قول سخنان آيتالله خميني بوده كه در آن، بر حمايت از مردم فلسطين تأكيد و اعلام كرده: رژيم صهيونيستي اورشليم از صفحه روزگار محو خواهد شد. منظور ايشان، قتلعام يهوديان نبود، بلكه تنها قصد مقايسه اشغال فلسطين با ديگر سيستمهاي نامشروع حكومت مانند حكومت شاه در كشور خودشان، نژادپرستي در آفريقاي جنوبي و امپراتوري شوروي را داشت، اما اين ترجمه مغرضانه به اين دليل باقي مانده و بزرگ شد كه اسرائيل و حاميانش ميخواستند از آن براي اهداف تبليغاتي خود استفاده كنند.
در همين حال، جامعه قدرتمند 28 هزار نفره يهوديان ايران كه بزرگترين جامعه يهوديان خاورميانه در خارج از اسرائيل است كه ريشه آنها به سه هزار سال پيش بازميگردد. به عنوان يكي از اقليتهاي مذهبي ايران، آنان هم با تبعيضهايي روبهرو هستند، اما وضعيت زندگي آنان، بسيار بهتر از فلسطينيهايي است كه در نوار غربي رود اردن و غزه در اشغال اسرائيل زندگي ميكنند.
يهوديان ايران، حق تصدي پستهاي نظامي و حكومتي را ندارند، اما از آزاديهاي بسيار ديگري مانند داشتن نماينده در مجلس ايران، انجام آزادانه اعمال مذهبي و سفر آزادانه به نقاط گوناگون جهان، از جمله اسرائيل برخوردارند؛ براي نمونه در تهران، شش قصابي و حدود سي كنيسه وجود دارد. دفتر احمدينژاد هم به تازگي به يك بيمارستان يهوديان در تهران كمك مالي كرد.
«سيامك موره صادق»، يكي از رهبران يهود در تهران ميگويد: «يكسان پنداشتن يهوديت و صهيونيسم مانند اين است كه اسلام و طالبان را يكي بدانيم.» رهبران ايران، همواره مخالف صهيونيسم بوده و از آنان به خاطر تبعيض ميان فلسطينيها انتقاد كردهاند، اما هميشه اعلام نمودهاند هيچ مشكلي با يهوديت و يهوديان و حتي كشور اسرائيل ندارند. احمدينژاد نيز كه به حامي نسلكشي معرفي شده، درواقع، تنها خواستار تغيير رژيم در اسرائيل و سپس برگزاري انتخاباتي است تا ساكنان اسرائيل و سرزمينهاي اشغالي درباره ماهيت دولتشان تصميم بگيرند.
به رغم اينكه هيچ تهديدي براي يهوديان ايران نيست، به تازگي رسانههاي اسرائيلي، گزارش دادهاند كه دولت اسرائيل ميخواهد راههاي جديدي براي جذب يهوديان ايران بيابد. روزنامه «معاريو» نيز به تازگي اعلام كرده است: تدابير گذشته اسرائيل، با استقبال كمي روبهرو شده و نهادهاي ديگر نيز از تمايل نداشتن يهوديان براي ترك اين كشور خبر داده بودند. همچنين يك روزنامه نيويوركي در اين باره گزارش داد: تلاشهاي اسرائيل براي مهاجرت يهوديان از ايران، تنها باعث جذب 152 نفر از اين جامعه 25 هزار نفري ـ از اكتبر 2005 تا سپتامبر 2006 ـ شده است كه بيشتر آنها نيز مهاجرت خود را به دلايل اقتصادي دانستهاند، نه سياسي.
اسرائيل نيز براي پيشبرد تلاشها و جلوگيري از رسوايي ناشي از ادعاهايش، مبني بر نسلكشي زودهنگام يهوديان و يهودياني كه به راحتي در تهران زندگي ميكنند، از حركتهاي اخير حاميان مالي خود در تضمين دادن شصت هزار دلار به هر خانواده يهودي ايراني كه به اسرائيل برود و ديگر امتيازاتي كه براي مهاجران يهودي در در اين منطقه موجود هست، حمايت كرده است. البته اين حركت با بيانيه جامعه يهوديان ايران همراه شد كه اعلام كرده بودند: هويت ملي آنان فروشي نيست و به ريشههاي عميق خود در كشور و فرهنگ ايراني اشاره كردند.
با توجه به تجربيات گذشته، پيشنهادهاي مالي هيچ گاه تأثير چنداني ندشته است، به گونهاي كه اسرائيل، چند سال پيش هم زماني كه آرژانتين دچار بحران اقتصادي شده بود، پيشنهاد بيست هزار دلاري براي هر يهودي آرژانتيني كه به اسرائيل مهاجرت كند، داده بود. اين در حالي بود كه چند ماه بعد، رسانههاي اسرائيلي، از افزايش احساسات اقدامات و حملات ضدصهيونيستي در آرژانتين خبر دادند كه تنها باعث افزايش فشارها بر يهوديان شده بود.
به اين ترتيب، اگر اسرائيل با اين كارها نيز موفق نشود، آنگاه اين كشور، روشهاي ديگري را مشابه آنهايي كه درباره يهوديان حاضر در كشورهاي عرب پياده كرد، به صحنه خواهد آورد و اسرائيل اين دسته از يهوديان را مجموعهاي از جاسوسان بالقوه ميدانست كه اين كشورها ميتوانستند در شرايط ويژه، استفادههايي از آنها بكنند. در عمليات «سوزانا» در سال 1954 اسرائيل بيباكانه، شماري از يهوديان مصر را استخدام كرد تا چند انفجار را در مصر انجام دهند تا بريتانيا از کانال سوئز عقبنشيني نكند. زماني كه هويت بمبگذاران آشكار شد، باعث بياعتمادي بياندازه در ديگر اعضاي جامعه يهوديان مصر گشت.
دو سال بعد در پي تجاوز اسرائيل به صحراي سينا، دولت جمال عبدالناصر، حدود 25000 يهودي مصري را تبعيد نمود و پس از اينكه عدهاي ديگر به جاسوسي و زندان محكوم شدند، بقيه سريع كشور را ترك كردند. اسرائيل براي اقدامات بعدي در راستاي بيرون كردن بزرگترين جامعه يهوديان عرب جهان در عراق، فراتر رفته و بيشتر از گذشته بدنام شد. در سال 1950 مجموعهاي از بمبگذاريها با هدف قرار دادن يهوديان اين شهر و متهم كردن اعراب افراطي به اين كار، باعث مهاجرت سريع حدود 130 هزار يهودي به اسرائيل و بعدها مشخص شد عاملان آن، اعضاي شبكه زيرزميني صهيونيستي تحت حمايت دولت اسرائيل بودهاند.
هماكنون يهوديان ايران ممكن است با وضعيت مشابهي روبهرو شوند. گزارشهايي از تلاشهاي اسرائيل براي ايجاد شبكهاي براي جاسوسي در برنامه اتمي ايران با استفاده از يهوديان اين كشور موجود است كه منابعي مانند روزنامهنگاران و خبرنگاران آمريكايي همچون «سيمور هرش» به نقل از مقامات آمريكايي آن را بيان كردهاند.
پيشبيني نتيجه اين كارها چندان سخت نيست؛ مقامات ايراني كه زير فشارهاي شديد جامعه بينالملل و آمريكا هستند، به خوبي از اين كارها آگاه بوده و از زير سئوال بردن وفاداري يهوديان ايران به شدت خودداري كرده و يهوديان نيز با آگاهي از اين تحركات، در همين راستا گام برداشتهاند، اما با افزايش تنشها اسرائيل نياز بيشتري به اثبات تمايل ايران براي نسلكشي يهوديان دارد كه ميتواند هم براي اسرائيل و هم براي يهوديان ايران سنگين تمام شود. استفاده ابزاري از خانوادههاي يهودي در ايران براي پيشبرد اهداف اسرائيل در تحريك جهان عليه ايران، بسيار مهمتر از رفاه و آسايش اين دسته از يهوديان است. براي افرادي كه ميخواهند جنگ تمدنها را راه بيندازند، قدمت و مشروعيت سه هزار ساله يهوديان ايران، مسئلهاي كه به آن افتخار كنند، نيست بلكه تنها مانعي براي ايجاد جنگ است. «جاناتن كوك»، روزنامهنگار ساكن ناصره و نويسنده كتاب «خون و مذهب: چهره واقعي يهوديان و يك كشور دمكراتيك».