شماره خبر: 2124
تاريخ انتشار خبر:
ام اسفند ماه سال
هجری شمسي تعداد دفعات مشاهده خبر: 9347
مرتبه تا کنون
50 درصد معتادان تزريقي افغانستان ايراني هستند
نماينده وزارت بهداشت افغانستان مدعي شد: با توجه به اين که نيمي از معتادان تزريقي اين کشور، ايراني هستند و اعتياد در اين کشور در استان هاي هم مرز ايران بيشتر است ، ضروري است ايران مراکز درمان اعتياد در افغانستان را گسترش دهد.
نمايندگاني از پارلمان ، وزارت بهداشت و نهادهاي مسوول درمان اعتياد افغانستان که در طول پنج روز سفر به ايران ، از سازمان زندان ها و برخي مراکز درمان اعتياد تهران بازديد کرده بودند، در ديدار با اعضاي کميته پيشگيري از اعتياد ستاد مبارزه با موادمخدر، ارزيابي و پرسش هاي خود را از وضعيت اجراي برنامه هاي کاهش آسيب زندانيان و معتادان در ايران مطرح کردند.
نماينده وزارت بهداشت افغانستان در اين ديدار با اشاره به وضعيت فعلي اعتياد در کشورش ، گفت: در حال حاضر کمتر از يک ميليون معتاد در افغانستان وجود دارد که 50هزار نفر آنها هروئيني و حدود 15 هزار و 300 نفر آنها تزريقي هستند.
وي با بيان اين که افغانستان خود معتاد تزريقي ندارد و تقريبا نيمي از تزريقي هاي اين کشور ايراني و نيمي ديگر پاکستاني هستند، در ادامه به وضعيت اجراي برنامه هاي کاهش آسيب معتادان در افغانستان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر برنامه هاي کاهش آسيب در کشور ما به ارائه سرنگ و سوزن استريل و آموزش و اطلاع رساني به معتادان محدود مي شود.
محمد خليل با تاکيد بر اين که متادون درماني نيز بايد در برنامه کاهش آسيب معتادان افغان بگنجد، نسبت به واردات متادون از ايران اعلام نياز کرد.
وي آغاز ايجاد مراکز درمان محدود اعتياد در 16 استان از 34 استان افغانستان از 2 سال گذشته را از عمده اقدامات انجام شده در اين کشور براي گسترش درمان اعتياد دانست و تاکيد کرد: در استان هاي هم مرز ايران ، شمار معتادان بيشتر از ساير استان هاست ، لذا اين معتادان بيشتر از ساير مناطق نيازمند و متقاضي افزايش مراکز درمان اعتياد در استان هايشان هستند.
نماينده وزارت بهداشت افغانستان با اشاره به اين که در بين معتادان افغان ، 240 خانواده معتاد که همه اعضاي آن معتاد هستند، وجود دارد، به سوء استفاده قاچاقچيان از زنان براي حمل و قاچاق موادمخدر بويژه در استان هاي هم مرز ايران به عنوان يکي از معضلات جدي افغانستان اشاره کرد.